2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ÖSYS ile Üniversitemizi kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine!

Üniversitemize Hoş Geldiniz;

Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşşekür eder, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

2017-ÖSYS  SONUÇLARINA GÖRE YERLEŞEN ADAYLARIN

KAYIT İŞLEMLERİ

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYS sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan adaylardan;

1)      İsteyen adaylar  14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak “Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezi EDİRNE” adresine şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yapabileceklerdir. Belirtilen tarihlerde kayıtlarını yapan öğrencilerin, 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında öğrenci işleri otomasyon sistemi üzerinden kayıt yenileme (ders kaydı) işlemi  yapmaları gerekmektedir.

2)      İsteyen adaylar  ise  https://www.turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında elektronik kayıt (e-kayıt) yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirmelerde Elektronik kayıt kullanılmayacak olup öğrencilerin, yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Elektronik ortamda  https://www.turkiye.gov.tr adresinde “e-hizmetler” bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ bölümünden e-kayıt işlemini yapan öğrencilerin, aşağıda belirtilen belgeleri ve eğer yatırmaları gerekiyorsa katkı payı/öğrenim ücretlerini yatırdığına dair dekontu kayıt yenileme tarihleri (11-15 Eylül 2017) içerisinde  Üniversitemizin ilgili birimlerine teslim etmeleri halinde  kayıt yenileme (ders kayıt) işlemleri  yapılacaktır.

Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.

Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.

Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde

yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için Tıklayınız

A. KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER İÇİN TIKLAYINIZ

B. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER İÇİN TIKLAYINIZ

C. KAYIT İÇİN ÖNEMLİ NOTLAR İÇİN TIKLAYINIZ

D. E-KAYIT KULLANIM KILAVUZU İÇİN
TIKLAYINIZ

E. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN
TIKLAYINIZ

F. İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

G. E-KAYIT YAPTIRILAMAYACAK PROGRAMLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu içerik 08.08.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 988 kez okundu.