HAKKIMIZDA

124 sayılı KHK ile; öğrencilerin yeni kayıt, kabul ve kayıt yenileme işlemleri, mezuniyet, kimlik, burs, mezunların izlenmesi işlemlerini, yaz okulu, çift anadal yandal programlarının açılması aşamasında birimlerle koordine ederek yürütmek, eğitim-öğretimle ilgili komisyonlarda görüşülecek konularda ön hazırlık çalışmaları yapmak, verilecek diğer benzeri işleri yerine getirmekle görevlendirilen dairemiz, büyük bir hızla gelişen bilgi ve teknolojileri kullanarak, güler yüzlü bir ortamda; güvenli ve hızlı bilgi-belge hizmeti sunulan; öğrenci, mezun, öğretim elemanı ve çalışanlarının memnuniyetini ön plana çıkaran, ulusal düzeyde örnek oluşturan ve fark yaratan bir birim olmak düşüncesi ile fiilen çalışan 13 personel ile çalışmalarını yürütmektedir.

2022 yılında 1 il, 4 ilçeye yayılmış olarak 14 fakülte, 5 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu 5 enstitü, 40 araştırma merkezi, 1 devlet konservatuvarını bünyesinde barındırmaktadır. 28/03/2020 tarihli ve 31088 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2319 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz kapatılarak, Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi kurulmuş ve fakülte sayımız 14, yüksekokul sayımız 5 olmuştur. Üniversitemizde 41498 öğrenci öğrenim görmektedir.
Bu içerik 08.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 5340 kez okundu.