2023-2024 Yurtdışından Öğrenci Kabulü 1. Ek Kontenjan Başvuru Sonuçları

Trakya Üniversitesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü Ön Kayıt Sonuçları Açıklanmıştır.

Ön kayıtlar elektronik ortamda (belge göndermek suretiyle) yapılacaktır.  Ön kayıt yaptıracak olan adayların 26-28 Ağustos 2023 (28 Ağustos 2023 Saat 23:59'a kadar) tarihleri arasında https://yobasvuru.trakya.edu.tr/ adresi üzerinden kayıt evraklarını tamamlamaları gerekmektedir.

 

Ön Kayıt Hakkı Kazanan Balkan Ülkeleri Aday Listesi İçin TIKLAYINIZ

Ön Kayıt Hakkı Kazanan AB Ülkeleri Aday Listesi İçin TIKLAYINIZ

Ön Kayıt Hakkı Kazanan Diğer Ülkeler Aday Listesi İçin TIKLAYINIZ

Özel Yetenek Sınavına Girecek Aday Listesi İçin TIKLAYINIZ.

-2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Ek Kontenjan Yurtdışından Öğrenci Kayıt Süreç Takvimi

Asil Olarak Yerleşenlerin İlan Tarihi

 25 Ağustos 2023

Asil Olarak Yerleşenlerin Belge Yükleme Tarihleri

 26 – 28 Ağustos 2023

Asil Olarak Yerleşenlerin Açıklanması

Sonuçlar 29 Ağustos – 01 Eylül 2023 tarihleri arasında adayların E-postalarına bildirilecektir.

Yedek Olarak Yerleşenlerin İlan Tarihi

01 Eylül 2023

Yedek Olarak Yerleşenlerin Belge Yükleme Tarihleri

 02-05 Eylül 2023

Yedek Olarak Yerleşenlerin Açıklanması

Sonuçlar 06-08 Eylül 2023 tarihleri arasında adayların E-postalarına bildirilecektir.

Asil ve Yedek Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınav Yeri

04.09.2023 - 18.09.2023 tarihileri arasında sabah saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezimizde yapılacaktır.

 

ÖZEL YETENEK SINAV TARİHLERİ VE YERLERİ

Devlet Konservatuvarı

Tarih: 01 Eylül 2023

Yer: Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı TÜ Balkan  Yerleşkesi

 

Not: Özel Yetenek Sınavları ile ilgili yer, saat ve sınav esnasında yanınızda bulunması gerekenler ile ilgili olarak sınavına gireceğiniz okul ile irtibata geçmeniz önemle hatırlatılır.

 

 

-Ön Kayıt Başvuru Sırasında Sisteme Yüklenmesi Gereken Belgeler:

(Önemli Not: Adaylar başvuru sırasında aşağıdaki belgeleri kontrol ederek eksik olanları mutlaka yüklemelidir. Ayrıca Kabul Mektubu ve Taahhütnameyi imzalayarak sisteme yüklemeyen adaylar kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.)

 

1- 1 adet vesikalık fotoğraf

2- Pasaport ve Tercümesi

3- Uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklular adayların; anne, baba kaydını gösterecek şekilde https://www.turkiye.gov.tr/ e-devlet kapısı üzerinden alacakları“Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği”  ni yüklemeleri gerekmektedir. Mavi Kart  sahibi adayların Mavi Kart Belgelerini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir. 

4- Lise Diploması  (Mezun durumdaki adaylar için mezun olduğuna ilişkin Geçici Mezuniyet Belgesi ve  Transkript.)    

5- Lise Diplomasının Türkçe Tercümesi (Türk liselerinden mezun olan adaylar hariç)

6 -Lise dönemine ait transkript belgeleri (Not Döküm Belgesi) veya Karneleri (Her dönem için ayrı ayrı yüklenecektir.) (Türk liselerinden mezun olan adaylar hariç)

7-Transkript veya Karne Türkçe Tercümesi (Türk liselerinden mezun olan adaylar hariç)  (Her dönem için ayrı ayrı yüklenecektir.)

8-Doğumla T.C. olup lisenin tamamını yurtdışında okuyan adayların lise dönemine ilişkin tüm karnelerini yüklemeleri gerekmektedir. (Bu adaylardan ayrıca yurtdışı giriş – çıkış tarihlerini gösterir belge de istenecektir.)

9- Başvuru esnasında sistemden alınan başvuru formunun imzalı sureti,

10-Ortaöğretiminin tamamını KKTC’de bitiren KKTC Uyruklu adaylar, GCE ALevel sınav sonuç belgesini (2 ALevel) ön kayıt esnasında sisteme yüklemeli ve kesin kayıtta yanında bulundurmalıdır.

11-Azerbaycan uyruklu adaylar TQDK Sınav Sonuç Belgesinin taranmış halini ön kayıt esnasında sisteme yüklemeli ve kesin kayıtta yanında bulundurmalıdır.

 

12-Kabul Mektubu-(adayların mail adreslerine gönderilmiştir.)

13-İmzalı Taahhütname (Taahhütnameyi İndirmek İçin TIKLAYINIZ.)

Tüm belgeler okunacak şekilde (scanner, fotoğraf makinesi, cep telefonu vs gibi teknolojik aygıtlardan faydalanarak) tarayıp PDF formatında boyutu 25 mb’yi geçmemek üzere https://yobasvuru.trakya.edu.tr internet adresinden hizmet veren “TÜ Uluslararası Öğrenci Başvuru Sistemine yüklenmesi gerekmektedir.

 

-Ön Kayıtlara İlişkin Önemli Hususlar:

 

  • Trakya Üniversitesi, gerçeğe aykırı bilgi veya belge ile beyanda bulunarak başvuru yapan veya kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir. Başvuru yapan aday T.C. Yükseköğretim Kurulu ve Trakya Üniversitesi resmi web sayfaları aracılığı ile yapılan tüm yasal bilgilendirmeleri kabul etmiş sayılır. Aday yüklediği veya kayıt aşamasında teslim ettiği evraklarda eksiklik/tutarsızlık veya hata olması durumunda tüm sorumluluğun kendinde olduğunu kabul etmiş sayılır.

 

  • Ön kayıt yapan adaylar, Üniversitemiz tarafından duyurulan belgeleri önümüzdeki günlerde ilan edilecek kesin kayıt tarihlerinde Üniversitemize gelip belgelerin orijinal halini teslim edeceklerdir. Yine ilan edilecek süre içerisinde orijinal belgeleri teslim etmeyen adaylar kayıt hakkını kaybedecekler ve ön kayıtları silinecektir. Üniversitemizde bir programa kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders vb. sınavlara kalan adaylar başvuru yaptıkları diploma puanı üzerinden ön kayıtları yapılacak olup, sınavlar sonucunda oluşan kesinleşmiş diploma notlarının başvuru puanlarından düşük olması durumunda ön kayıtları iptal edilecektir.

 

 

  • Kayıt olan öğrencilerin öğrenime başlama zamanları Türkçe düzeylerine göre belirlenir. Türkçe düzeyi; C düzeyinde olanlar öğrenimlerine hemen başlayabilir, B düzeyi olanlar öğrenime başlamakla birlikte seviyelerini yükseltirler, A düzeyi olanlar veya geçerli ve yeterli Türkçe seviye belgesi olmayanlar Üniversitemiz tarafından yapılacak “Türkçe Düzeyi Belirleme Sınavına girerler. Aldıkları sonuca göre öğrenimlerine başlar veya bir yıl izinli sayılarak Türkçelerini istenilen seviyeye getirmeleri istenir. Aksi halde öğrenimlerine başlayamazlar.

 

  • Adaylarla yapılacak yazışmalarda e-posta adresi kullanılacak olup belirttiğiniz mail adresinizin kullandığınız, güncel ve doğru olması önem arz etmektedir. Adayların mail adreslerine yapılan bildirimler tebliğ hükmündedir. Adaylar gün içinde maillerini kontrol etmelilerdir.

 

  • Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvuran adayların yeterliliklerinin değerlendirilmesi işlemleri bu programların kendi esas ve usulleri gereğince kendi okullarında yapılır ve Rektörlüğe bildirilir. Yeterli bulunanların yerleştirme ve kayıt işlemleri Rektör onayı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nca gerçekleştirilir.

 

  • Ön kayıt yapan adaylar katkı payı, harç ücretlerini kesin kayıt için geldiklerinde yatıracaktır.

 

  • Kazanan adaylara sistem tarafından otomatik “Kabul Mektubu ( letter of acceptance)” gönderilecektir.

 

  • Başvuru sırasında sisteme girerek belirttiğiniz diploma notunuzun, gerçek diploma üzerinde yazan nottan daha düşük olması durumunda, ön kaydınız ve kayıt hakkınız iptal edilecektir.

 

  • Şahsen veya e-posta yoluyla gönderilen evraklar kabul edilmeyecektir.
Bu içerik 25.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 7021 kez okundu.